
Sastojci
Sastojci za koru:
260 g Plazme Slane
Sastojci za 1. kremu:
2 jaja
500 g svježeg sira
100 g špinata
1 žličica soli
Sastojci za 2. kremu:
400 ml milerama
100 g ribanog sira
prstohvat soli
1 žumanjak
Priprema
1.
Kora
Mikserom umutiti mljeveni keks i otopljeni maslac. Podlogu kalupa promjera 26 ili 28 cm namazati maslacem, a rub obložiti masnim papirom. Smjesu utisnuti u kalup. Čuvati u hladnjaku dok se priprema prva krema.
2.
Listove špinata oprati i narezati.
Sir, jaja i sol umutiti mikserom te kuhačom umiješati narezani špinat. Smjesu preliti preko keksa i peći 20 - 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Izvaditi kolač iz pećnice, hladiti ga 15 minuta te preliti drugom kremom. Za drugu kremu sve sastojke umiješati vilicom. Tortu peći još 10 minuta.
3.
Slanu tortu čuvati u hladnjaku najmanje 5 sati, servirati uz pršut i salatu po izboru.
0 komentari:
Objavi komentar