nedjelja, 1. listopada 2017.

Canelloni s ricottom, špinatom i puretinom



Sastojci  4 osobe
Punjenje za cannelone

  • 250 g cannelona (1 paket)
  • 500 g mljevene puretine (ili piletine)
  • 250 g ricotte
  • 100-150 g špinata
  • 1 crveni luk
  • 250 g mozzarelle
  • 50 g naribanog parmezana
  • maslinovo ulje, sol , papar

Bechamel umak

  • 90 g maslaca
  • oko 3 dl vode s vegetom ili bistre juhe
  • oko 3 dl mlijeka
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • brašno, sol, papar, muškatni oraščić
  • 1 žličica iscijeđenog limunovog soka

Umak od rajčice

  • oko 0,5 l sjeckane rajčice u soku
  • 2-3 režnja češnjaka
  • svježi ili sušeni bosiljak, origano i ružmarin
  • maslinovo ulje, sol, papar


Priprema
1.
Napraviti Bechamel umak i umak od rajčice na način koji želite (ili korsitite gotovi). Moj način, sa sastojcima koje su gore navedeni opisan je ovom receptu
2.
Na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani crveni luk dok ne omekša, dodati sitno nasjcekani češnjak, promiješati i na kraju mljevenu puretinu ili piletinu.
3.
Dinstati polupokriveno bez dodavanja začina.
4.
Pred kraj dodati sitno nasjeckani blanširani špinat (ili jednostavno otopiti smrznuti u mikrovalnoj :)
5.
Ostaviti smjesu da se malo ohladi, zatim umiješati ricottu, dodati sol i papar.
6.
U posudu za pečenje prvo staviti sloj Bechamel umaka, zatim crvenog umaka i poslagati napunjene cannelone. Njih premazati s još malo Bechamel umaka na koji stavimo sloj mozzarelle i sloj parmezana. Posipamo preostalim crvenim umakom.
7.
Cannelone pečemo 25 minuta na 180 stupnjeva (vrući zrak).
Ukoliko cannelone stavljamo u “kupku” od Bechamel umaka i njime ih premažemo, nije ih nikako potrebno prethodno kuhati.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas