
Sastojci 6 osoba
- 4 velika šnicla svinjetine od buta
- 1 žličica Vegete
- 1/2 žličica Crnog papra mljevenog Podravka
- po želji soli (po potrebi)
- 1/2 glavice luka
- šaka šampinjona
- 1 sirni namaz
- šunka
- sir (Gauda)
- Kiseli krastavci Podravka
- brašno, prezli, i 3 jaja
- ulje suncokretovo
Priprema
1.
Meso od buta mora biti narezano na velike komade kao što je vidljivo na fotkama. Popaprite ih i posolite po želji, slobodno koristite Vegetu ako ju volite.
2.
Sitno nasjeckajte luk i popržite ga na malo ulja. Dodajte sitno narezane gljive i popržite nekoliko minuta. Nakon toga sačekajte da se ohlade, te ih pomiješajte sa svježim sirnim namazom.
3.
Namažite šnicle namazom (korak 2), te dodajte šunke, sira i krastavce narezane na štapiće. Zarolajte šnicle i pripazite da uvrnete krajeve šnicle, kako sastojci pri pečenju ne bi ispadali.
4.
Punjene i zarolane šnicle umotajte u plastičnu ili aluminijsku foliju i pustite ih cca 1 sat u hladnjaku da odstoje.
5.
Odmotajte "odležane" šnicle i ispanirajte ih na klasičan način (brašno / jaja / krušne mrvice). Ja ih paniram dvostruko, što dodatno osigurava kompaktnost prilikom pečenja.
6.
Ispecite šnicle u dubokom ulju. Ukoliko su jako debeli, pržite ih poklopljene, na laganijoj vatri.
Posluživanje
0 komentari:
Objavi komentar