nedjelja, 1. listopada 2017.






Sastojci  6 osoba

  • 4 velika šnicla svinjetine od buta
  • 1 žličica Vegete
  • 1/2 žličica Crnog papra mljevenog Podravka
  • po želji soli (po potrebi)
  • 1/2 glavice luka
  • šaka šampinjona
  • 1 sirni namaz
  • šunka
  • sir (Gauda)
  • Kiseli krastavci Podravka
  • brašno, prezli, i 3 jaja
  • ulje suncokretovo


Priprema
1.
Meso od buta mora biti narezano na velike komade kao što je vidljivo na fotkama. Popaprite ih i posolite po želji, slobodno koristite Vegetu ako ju volite.
2.
Sitno nasjeckajte luk i popržite ga na malo ulja. Dodajte sitno narezane gljive i popržite nekoliko minuta. Nakon toga sačekajte da se ohlade, te ih pomiješajte sa svježim sirnim namazom.
3.
Namažite šnicle namazom (korak 2), te dodajte šunke, sira i krastavce narezane na štapiće. Zarolajte šnicle i pripazite da uvrnete krajeve šnicle, kako sastojci pri pečenju ne bi ispadali.
4.
Punjene i zarolane šnicle umotajte u plastičnu ili aluminijsku foliju i pustite ih cca 1 sat u hladnjaku da odstoje.
5.
Odmotajte "odležane" šnicle i ispanirajte ih na klasičan način (brašno / jaja / krušne mrvice). Ja ih paniram dvostruko, što dodatno osigurava kompaktnost prilikom pečenja.
6.
Ispecite šnicle u dubokom ulju. Ukoliko su jako debeli, pržite ih poklopljene, na laganijoj vatri.
Posluživanje
Šnicle poslužite uz prilog koji najviše volite, odnosno prilog koji najviše vole vaš gost. Moja preporuka je rižoto s gljivama, no odgovarat će i bilo koji drugi, pa čak i onaj najjednostavniji - bijeli rižoto. Prženi krumpirići također će odgovarati poslužen s velikom količinom sezonske salate.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas