
Sastojci 4 osobe
1 Fant zapečena tjestenina s rajčicom i tunom
200 ml vrhnja za kuhanje
250 g Tjestenine Fusilli Zlato polje
1 limenka Eva Tuna fileta u maslinovom ulju Podravka (110 g)
100 g Kukuruza šećerca Podravka
2 žlice maslinova ulja
100 g tikvica
Za juhu:
1 Krem juha od rajčica Podravka
2 žlice maslinova ulja
nekoliko listića bosiljka za posluživanje
Priprema
1.
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml vode pomiješane sa 200 ml vrhnja za kuhanje. Lagano miješajte dok umak ne zavri, pa ga kuhajte 1 minutu i uklonite s vatre.
2.
U posudu za pečenje dodajte nekuhanu tjesteninu, dodajte ocijeđenu tunu natrganu na komadiće te oprani i ocijeđeni kukuruz šećerac.
3.
Na maslinovom ulju kratko popecite tikvice narezane na ploške, pa ih posložite po tjestenini. U istoj tavici na preostaloj masnoći popecite repove kozica, pa njih također posložite po tjestenini. Sve zajedno prelijte pripremljenim umakom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
4.
Dok se tjestenina peče pripremite juhu. Sadržaj vrećice krem juhe od rajčice istresite u 1 l mlake vode. Miješajte pjenjačom dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
Posluživanje
Gotovu juhu pokapajte maslinovim uljem, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.
Nakon juhe poslužite fantastičnu zapečenu tjesteninu.
Tjesteninu nemojte miješati tijekom pečenja kako bi sastojci ostali pri vrhu i lijepo se zapekli.
Tagovi
0 komentari:
Objavi komentar