Sastojci
očišćene lignje 1 kgkačkavalj 150 g.
pršuta 200 g
maslinovo ulje 150 ml
sveži list peršuna malo
so po ukusu
biber po ukusu
limun po ukusu
Kako pripremiti
Lignje operite pod mlazom hladne vode, otkinite pipke i prosušite kuhinjskim ubrusom.
Pršutu isecite na tanke šnite, a kačkavalj na štapiće dužine oko 4 cm.
Stapić kačkavalja uvijte u pršutu, a potom fišek utisnite u lignju, pa zatvorite pipkom od lignje. Na isti način napunite sve lignje.
Punjene lignje prelijte sa dve kašike maslinovog ulja i lagano protresite. Pažljivo spuštajte u vrelo ulje i pržite oko 6-7 minuta uz okretanje dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pržene lignje vadite na papirne ubruse da se ocede od viška masnoće. Beli luk i peršunov list sitno iseckajte, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Pržene lignje prelijte pripremljenom mešavinom, posolite, pobiberite i na kraju poprskajte limunovim sokom. Služite uz tartar sos i pomfrit.
0 komentari:
Objavi komentar