
Sastojci 4 osobe
1 jaje
oko100g Glatkog brašna
2žlice vrhnja za kuhanje
papar. sol po potrebi
1žličica svježe nasjeckanog peršina
1,2l juhe po ukusu/bistre verzije
Priprema
1.
U Zdjelu za miješanje stavite jaje, feta sir i vrhnje , izradite štapnim mikserom u finu kremu , dodate glatko brašno i papar/neka bude svježe mljeven/dodate miješajući brašno., miješate da dobijete glatko tijesto malo gušće.Na kraju dodate nasjeckani peršin.
2.
Juhu skuhate do vrenja pa žlicom vadite noklice, možete ih formirati sa dvije žličice da budu baš sve jednake /pazite da u vruću juhu svaki put umočite žličice/ja to moram biti iskrena ne radim ja bas volim da se vidi da je neko jelo domaće, sve previše uniformirano i savršeno odaje dojam industrije a to mene odbija.Zato pravite oblike po svojoj želji i ukusu, kad je već sve domaće neka se to i vidi.K Kad ste sve noklice stavili u juhu, smanjite gotovo na najmanje i poklopite pa pustite da kuhaju desetak minuta ili do ne smekšaju. Servirati toplo.
0 komentari:
Objavi komentar