
Izvanredan doručak, večera i prilog, ko kako voli tako i neka pripremi. Nama je bio prilog, a ostalo je i za večeru. Sir kojim ćete puniti može biti po vašem izboru, a papriku birajte baburu, debelu i mesnatu, onu koja može sama da stoji uspravno.
paprika punjena sirom
Sastojci:
6 babura paprika
koliko paprika toliko i jaja
500 gr sitnog sira, feta sira i pavlake ili sira po izboru
so
ulje
Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni.
Izdubiti paprike i oprati iznutra.
Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom so nije potrebna.
Napuniti paprike do pola.
Pouljiti pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate onda neki manji.
Poslažite paprike da stoje uspravno i odgore malo pouljiti.
Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule i sir iscureo.
Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti.
Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.
Poslužiti toplo ili hladno.
Prijatnno.
0 komentari:
Objavi komentar