nedjelja, 1. listopada 2017.



Sastojci  6 osoba


350 gr glatkog brašna
1 dcl ili 100 ml mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
1 Vanilin šećer Dolcela
malo soli između prsta
80 gr putera/maslaca
2 kašike ruma ( može i pola rum šećera ako nemate rum)
200 gr mljevenog maka
150 gr šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
150 ml mlijeka


Priprema

1.
Zagrijati mlijeko i dodati  razmrljeni kvasac sa šećerom i kašikicom brašna  i staviti da se diže 5 min.Otopiti puter.
 Brašnu dodajte malo soli,  vanilin šećer, jaje, žumanjak, otopljeni maslac, rum i dignuti kvasac. Umijesite glatko tijesto i ostavite pokriveno na toplom da se diže dok se volumen udvostruči (2 sata).
Ja nisam imala sad rum pa sam stavila malo rum šećera.
Nadjev:
Mak pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom pa prelijte vrelim mlijekom i ostavite da se ohladi.

2.

Dignuto tijesto tanko razvaljajte u obliku širokog pravokutnika.Premažite nadjevom i savijte u  veknu. Prekrijte i ostavite na toplom da se diže 30 minuta.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 50 minuta.
Moja rerna je dosta jaka i bila je zagrijana od ranije pa sam ja i malo smanjila na 160.
Pečeni kolač premažite puterom da omekša koru i ohladite ga.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas