nedjelja, 29. listopada 2017.

Fotografija Kuhinja i ideje.



Sastojci:

10 bjelanjaka
17 žlica šećera
10 dkg mljevenog kikirikija(kupiti u
ljusci-obavezno)


 10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka
1 žlica ulja
3 žlice brašna
2 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo 🙂

KREMA:
10 žumanjaka
10 dkg čokolade + dvije snickers čokoladice
20 dkg šećera
20dkg margarina
20dkg sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme

Priprema:

Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u čvrstu pjenu(ja dodam i mrvicu soli
za čvrstoću),nakon toga dodamo šećer i ulje. U jednu posudu stavimo lješnjake,mljeveni kikiriki(najbolji je onaj u ljusci,pa ga oljuštite i sameljite),brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u čvrsti snijeg da nam i dalje ostane što čvršći. To sve stavite u lim koji ste predhodno namazali maslacem(ja stavim na papir za pečenje tako mi je bolje) i pecite biskvit na 180*C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pečenja ovisi kakvu pečnicu imate : )
KREMA: Izmiksane žumanjke i šećer staviti na paru i skuhati,kad je već kuhano dodajte
čokoladu i lagano miješajte dok se čoksa ne istopi(ja dodam i dvije snickers čokoladice,
a ne morate) : ) Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin (ja stavljam
onaj za kreme sa okusom slatkog vrhnja,a može i obični).Nakon toga u kremu stavite
isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi
napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga
preko kolača,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj
kupovni preljev je genijalan : ) GLAZURA-GANACHE OD ČOKOLADE
Glazura nije klasična nego pravite ganache od čokolade zato i izgleda tako deblja na
slici,a pravite na slijedeći način: 500 ml slatkog vrhnja (ja radim sa zbregov sl
vrhnjem) 300gr čokolade ( radim sa onom iz Lidla za kuhanje i ne smije biti čoksa da je
ispod 50% kakaa ), Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega
stavite izlomljenu čokoladu te lagano miješajte (sa puuuuunnnooo ljubavi) : ))) dok se
sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača i dobro,dobro ga ohladite prije
posluživanja! Dobar tek i uživajte u kolaču : )


Posluživanje:

Napomena:ganache će Vam biti skroz rijedak i zato kolač mora ostati u dubljem limu za
pečenje kad stavljate ganache preko kolača, ganache će se kroz nekoliko sati u hladnjaku
stisnuti…

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas