Odrasla sam s kuhanjem zimnice
SASTOJCI
10 kg paprike
400 g šećera
250 g soli
1 vinobran
1 litra octa (Kisko)
PRIPREMA
1.
Papriku oprati, osloboditi sjemenki, izrezati na osmine (onako kako ih želite vidjeti u svom tanjuru!)
2.
Šećer, sol i vinobran pomiješati u posebnoj posudi.
3.
Papriku postaviti u jednu veću plastičnu posudu.
4.
Ravnomjerno posuti mješavinom šećera, soli i vinobrana.
5.
Zaliti octom.
6.
Temeljito izmiješati, objema rukama.
7.
Pokriti čistim kuhinjskim krpama i učvrstiti rubove (zaštita od prašine, komaraca…).
8.
Tijekom 24 sata 4-5 puta temeljito promiješati.
9.
Slagati u boce.
10.
Zaliti tekućinom koju je paprika pustila i koja se nalazi na dnu plastične posude.
11.
Dodati pritiskivač za papriku te zatvoriti.
12.
13.
Ovakvim bocama nije potrebna naljepnica.
Posluživanje
Recept je izvrstan jer nema kuhanja, a niti nakuhavanja paprike.
Slagati paprikicu uz omiljenu glazbu :-)
0 komentari:
Objavi komentar