srijeda, 22. studenoga 2017.




Sastojci:
biskvit:

 6 kom bjelanjaka
 6 žlica šećera
 4 žlice brašna
 14 žlica kokosovog brašna

nadjev od višanja:

 680 g višanja (iliti 1 tegla)
 1 paketić pudinga od vanilije
3 žlice šećera

krema:

 2 paketića pudinga od vanilije
 4 žlice šećera
 750 ml mlijeka
 500 ml vrhnja za šlag

čokoladna glazura:

 100 g čokolade za kuhanje
 50 g maslaca (ili margarina)

Priprema:

Za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva. Teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita. Skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač. Čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))

***kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica :-)) ***

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas