
Sastojci:
16 komada jaja
500 grama margarina
500 grama cokolade
300 grama mlevene plazme
500 grama secera
Za ukrasavanje:
400 gr. slaga
Priprema:
Umutiti 16 belanaca sa 250 gr.secera. 500 gr.margarina umutiti sa 250 gr.secera, pa u to dodati 16 zumanaca, 200 gr.mlevene plazme i 500 gr.otopljene prohladjene cokolade. Sjediniti ove dve smese.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeci 3 kore. U drugi deo dodati 100 gr. mlevene plazme.Ovom dobijenom smesom se filuju kore. Filovati kada se kore ohlade:kora-fil-slag… Ukrasiti slagom.
Posluživanje:
Peci kore u plehu koji je oblozen aluminijumskom folijom, ne treba folija da se podmazuje.Moj pleh je 28×32 cm.
0 komentari:
Objavi komentar