
Sastojci
60-70 dkg krumpira
1 kapula
20 dkg pancete(nemasnije)
1 žlica masla
2 žlice sjeckanog peršina
1 žumance
muškatni oraščić
maslinovo ulje za prženja
papar i sol.
Priprema
1.
Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 20-30 min u mnogo posoljene vode.
2.
Zatim krumpir ocjedite i malo ohladite.
3.
U međuvremenu nasjeckanu pancetu i kapulu popržite na maslinovom ulju u tavi, također poprženu smjesu pustimo da se malo ohladi.
4.
Krumpir zgnječimo(postupak kao pire),dodamo žlicu masla,škrob,žumance, mješavinu kapule i slanine te dvije žlice peršina.
5.
Smjesu začinimo sa solju.paprom i muškatnim oraščićem.
6.
Smjesu dobro izmješamo i napravimo valjak, smjesa bude poput one za njoke, možete polpetice formirati uz pomoć brašna da se manje lijepi.
7.
8.
Polpetice vadite na papirnati ubrus i poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar