
Sastojci
Podloga:
115 g maslaca
400 g mljevenog integralnog butterkeksa
2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
2 velike žlice ruma
3 velike žlice šećera
Krema
2 manja ili jedno veće jaje
100 g šećera
1 vrećica vanil šećera
4 dcl vrhnja za šlag
500 g sira mascarponea
3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 vrećice bijele želatine
Ganache krema:
2 dcl vrhnja za šlag
200 g mliječne čokolade
_*Još...*_
šaka crvenih ribizla za ukras
Priprema
DOĐI U VINKOVCE
1.
Samljeti integralne butterkekse
2.
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
3.
Sve dobro sjediniti
4.
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
5.
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
6.
Umutiti čvrsti šlag
7.
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
8.
9.
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
10.
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
11.
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
12.
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
13.
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
14.
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
15.
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
16.
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
17.
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
18.
Miješati dok se čokolada ne otopi
19.
20.
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
21.
Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
0 komentari:
Objavi komentar