
Sastojci 4 osobe
4 odreska ramstekasol
Vegeta Maestro crni papar
¼ žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
50 ml crnog vina
Za prilog:
200 g Kamuta Zlato poljesol
2 žlice maslinova ulja
400 g Cikle rezanci Podravka
2 naranče
120 g skute
2 žlice meda
2 žlice jabučnog octa
2 žlice Badema u listićima Dolcela
nekoliko listića svježeg bosiljka
Priprema
1.Odreske posolite, pospite crnim paprom, majčinom dušicom, te prelijte vinom i maslinovim uljem. Ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 30 minuta.
2.
3.
Naranče ogulite od kožice (filetirajte), skutu narežite na kockice i dodajte prilogu. Prelijte medom pomiješanim s jabučnim octom.
4.
Odreske ispecite na ugrijanoj namašćenoj tavi , na jačoj vatri s obje strane do rumene boje.
Posluživanje
Odreske poslužite s prilogom od kamuta i cikle. Pospite tostiranim listićima badema i svježim bosiljkom.Savjet
Ciklu možete kratko isprati pod mlazom vode da bude manje kisela.
0 komentari:
Objavi komentar