
Za košarice:
- 225 g badema
- 70 g datulja
- 30 g kokosova ulja bez mirisa
- 1/2 žlice kave
Samljeti na grubo bademe, dodat pastu od datulja/izrada paste - natopite datulje u vodi na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšale, bacite vodu i stavite ih u blender te blendate do fine smjese. Sve zajedno izmiješati, staviti smjesu u kalupe. Kalupe na sat vremena staviti u zamrzivač te puniti kremom. Gotove košarice do konzumiranja držati u zamrzivaču.
Za kremu od kave:
- 225 g suncokretovih sjemenki
- 1 limun
- 180 g agavina sirupa
- 75 g kokosova ulja
- 30 g kakao maslaca
- 2 banane
- 1 žlica kave
Sjemenke suncokreta natopite u vodi s limunovim sokom na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšale, bacite vodu i stavite ih u blender te redom dodajte ostale sastojke. Kremu stavite u hladnjak na dva sata te punite košarice i ukrasite zrnom kave.
Košarica šumsko voće
Za košarice:
- 225 g badema
- 70 g datulja
- 30 g kokosova ulja bez mirisa
Voćna krema:
- 225 g suncokreta
- 1 limun
- 180 g agavina sirupa
- 75 g kokosova ulja
- 30 g kakao maslaca
- 100 g smrznutog voća
- 2 čajne žličice agara
Žele od smrznutog voća:
Smrznuto voće staviti u lonac za kuhanje i miješati dok se ne opusti. Agar otopite u hladnoj vodi pa dodajte u zakuhanu smjesu, smanjite vatru i kuhajte lagano nekoliko minuta. Ostaviti malo da se ohladi i nakon toga stavite u hladnjak. Stisnuti žele stavite na dno košarice i preliti voćnom kremom. Ukrasiti košarice s bobicama
0 komentari:
Objavi komentar