subota, 9. rujna 2017.





Mislim da je vrlo malo onih koji ne vole pržene krumpiriće pripremljene na bilo koji način, a isto tako i prženu ribu. Amerikanci su ludi za ovom "junk" hranom, no kada ste u strci i zbrci i pojeli biste nešto nabrazaka pa koliko god je jelo kalorično evo kako ja radim brzinske fish 'n chips.Iskreno klasični pommes mi je dosadio, a jedine druge pržene krumpire koje radim su ovi i vjerujte mi na riječ da su najbolji. Na fotografiji su gotove kupljene polpete od ribe jer moji ukućani nisu mogli izdržati dok se oni originalni u receptu isprže.Krumpirići su izvana hruskavi, a iznutra se tope u ustima.


Sastojci :

1 kg krumpira
4 konzerve tunjevine
200 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
krušnih mrvica po potrebi
mediteranska mješavina začina ( po ukusu je dodajte )
200 g oštrog brašna
1 jušna žlica mljevene slatke paprike
1 čajna žlica sušenog peršinovog lišća
sol, bijeli mljeveni papar
ulje za prženje

Postupak :

Krumpire očistite i ogulite, te ih narežite na šnite. Stavite ih kuhati u slanu kipuću vodu, te ih kuhajte do pola. Ocijedite i ostavite sa strane da se ohlade. U posebnoj posudi izmiješajte oštro brašno sa mljevenom slatkom paprikom. Zagrijte ulje. Svaki krumpir pojedinačno prvo uvaljajte u smjesu od brašna i mljevene paprike, a zatim ih ubacujte u vruće ulje ili fritezu ukoliko je imate. Krumpir miješajte i pržite ih sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Vrlo je bitno da naglasim da ulje mora biti jako vruće kako bi se na krumpiru tokom prženja stvorila korica koja će kasnije biti hruskava.Pržene krumpire izvadite iz ulja, te ih pretresite u dublju posudu, posolite i promiješajte.
Za polpete od tunjevine, tunjevinu ocijedite od ulja. Dodajte jaja i sve ostale navedene začine. Dobro promiješajte, dodajte svježi kravlji sir i krušne mrvice. Morate dobiti homogenu smjesu od koje ćete praviti polpete. Oblikujte ih ručno, te stavljajte na masni papir.



Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 30-40-tak minuta povremeno ih okretajući sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite uz pržene krumpire dok su još topli  i uz sezonsku salatu, te uživajte u kalorijama! ;)

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas