utorak, 12. rujna 2017.



Potrebni sastojci :

1 veća glavica kelja
4 komada veće mrkve
3 veća krumpira
maslinovog ulja ( po potrebi )
3-4 režnja češnja-češnjaka ( svježeg )

Dodatni sastojci :
sol
mješavina začina s paprom i muškatnim oraščićem ( ili nešto drugo i s čime Vam piletina najviše odgovara )

Postupak :

Kelj dobro operite te ga narežite na veće kocke. Blanširajte ga u malo vode u koju ste dodali soli kako bi voda što prije prokuhala i kako biste malo začinili kelj.Ostatak povrća ogulite te nasjeckajte na kocke i blanširajte u vodi pazeći da ne prekuhate. Nakon što povrće skuhate prebacite ga odmah u hladnu vodu ili u vodu s ledom kako bi se zadržala iskonska boja povrća.
Kad se sve dobro ocijedi i ohladi sve sastojke stavite u posudu. Začinite po ukusu.

Pilećim prsima odstranite kosti, te nasjeckajte na kockice. Začinite i stavite u tavu s malo maslinovog ulja te je sotirajte sve dok ne iskaramelizira.



Ohladite te dodajte povrću. Posolite i popaprite, te prelijte s maslinovim uljem. Salatu lagano promiješajte te doradite okus po želji.




Ostavite sat-dva da odstoji kako bi se arome povezale, te hladno poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog glavnom jelu s piletinom ili bez nje.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas