
Sastojci
-500g brašna /može glatko ili miješano
-1 žlica instant kvasca /ili 1/2 svježeg
-1/2 žličice soli
-na vrh noža šećera
-1 žlica ulja
Nadjev:
-200g feta sira
-3 žlice maslinovog ulja /1 žlica za premazat zdjelu
-1 žličica origana/majčina dušica
Premaz:
-1 žutanjak
-3-4 žlice sezama
Priprema
Od sastojka zamijesite tijesto, jako je jednostavno kao tijesto za pizzu. Tijesto formirate u kuglu, pokrijete običnom kesom ili poklopcem i ostavite stajati 30-45 min.da se tijesto digne. Razmrvite feta sir.
Tijesto stavite na radni stol na koji ste stavili malo brašna. Raširite tijesto u krug prvo oklagijom a možete kasnije i malo rukom da bude ne pretanko kao jufke ali ni predebelo tijesto. Premažete tijesto dobro maslinovim uljem a potom stavite ako želite origano a zatim feta sirom. Na jednom dijelu/prema sebi/prstima napravite rupu do sredine kruga, a potom sa obje ruke rolajte tijesto u veliku kobasu. Kad ste došli do kraja kobasu lagano rukama raširite.
Meni je najdraži dok je topao a vi po ukusu.
0 komentari:
Objavi komentar