Sastojci:
1 jaje
pšenični griz po potrebi
prstohvat morske soli
Priprema:
Izlomiti jaje i odvojiti belance od žumanceta. Žumance sačuvajte, a belance sa prstohvatom morske soli stavite u manju činiju i viljuškom dobro umutite da dobijete čvrstu penu. Ubacite žumance i lagano promešajte. Sada počnite da dodajte pšenični griz i lagano mešajte viljuškom. Griz dodajte otprilike, jer količina griza zavisi i od veličine jajeta.
Treba da se dobije smesa koja se lako odvaja od činijice i viljučke kojom ste smesu sastavili. Malom kašičicom, ja imam onu baš malu koja se koristi za bebe, uzimati smesu od griza i puštati ih u supu koja vri. Ako ste smesu dobro napravili knedle će se same odvajati od kašičice i neće se rasturati. Kuvajte ih par minuta da isplivaju na površinu supe ili čorbe. U knedle možete da dodate i spanać ili neko drugo povrće po želji.
0 komentari:
Objavi komentar